Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 59 gasten en geen leden online

Funkmuzikant Jimmy Castor is overleden. De multi-instrumentalist en bandleider scoorde een aantal hits in de VS en werd bij ons vooral bekend met "King Kong", "It's Just Begun" en "Troglodyte (Cave Man)". Jimmy Castor werd 64 jaar.


Castor startte zijn muzikale loopbaan als doo-wop zanger. In die hoedanigheid verving hij in 1956 ex-klasgenoot Frankie Lymon in diens band The Teenagers (bekend van de hit "Why Do Fools Fall In Love"). Later speelde hij als sessiemuzikant o.a. saxofoon. Na een aantal soloplaten vormde hij in 1972 The Jimmy Castor Bunch. In de jaren '80 had Castor een tijd zijn eigen label.

Het nummer "Troglodyte (Cave Man)" van het eerste album "It's Just Begun" werd vele malen gesampled en ook andere nummers werden gretig "geleend" door o.a. N.W.A., Kool Moe Dee, Ice Cube, Eric B. and Rakim en later Kanye West.

Jimmy Castor overleed op 16 januari in een ziekenhuis in Nevada. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro