Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 121 gasten en geen leden online

Ne-YoMotown wil zijn gloriedagen doen herleven en laat Ne-Yo daarin een sleutelrol spelen. Het legendarische soullabel heeft de 32-jarige zanger aangesteld als senior vice president of A&R, wat inhoudt dat hij de artiesten op het label onder zijn vleugels neemt en nieuw talent gaat ontdekken.


"Ik was erg vereerd dat ze mij waardig achten voor zo'n verantwoordelijkheid", vertelt Ne-Yo aan MTV. Het betekent echter niet het einde van zijn zangcarrière. De zanger brengt ook zijn albums voortaan uit op Motown. Hij werkt momenteel aan een nieuwe plaat.

Motown werd in 1959 opgericht door Berry Gordy. Het label werd een kweekvijver voor soullegendes als Stevie Wonder, Marvin Gaye en Diana Ross.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro