Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 64 gasten en geen leden online

don-cornelius-soul-trainDon Cornelius (75), de man die het Amerikaanse muziekprogramma 'Soul Train' maakte en presenteerde, is 1 februari j.l. dood aangetroffen in zijn huis in Californië. Cornelius kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen.

Cornelius had zich thuis door het hoofd geschoten. Na een baan als verzekeraar werd Cornelius medewerker van het radiostation WVON. In 1968 werd hij de gastheer van het WCIU-TV programma A Black's View of the News.


Cornelius werd vooral bekend als de maker van 'Soul Train', een Amerikaans muziekprogramma waarin vooral zwarte artiesten optraden. Daarnaast waren de 'Soul Train Dancers' populair.
In 1987 startte Cornelius de show Soul Train Music Awards, een jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste Afro-Amerikaanse muziek en entertainment.

Tijdens zijn scheiding in 2009 verklaarde hij aan de rechter dat hij leed aan 'ernstige gezondheidsproblemen' en zijn scheiding wilde afsluiten 'voor ik sterf'.

Bron: Het Parool 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro