Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 113 gasten en geen leden online

 Twee bandleden van the Temptations sluiten zich aan bij een groep artiesten die meent een groot deel aan inkomsten uit downloads tegoed te hebben. De artiesten worden bijgestaan door maar liefst 13 advocaten. Het zou dan ook gaan om honderden miljoenen dollars.


Cruciaal in deze zaak is dat bij Universal alle downloads de boeken in zouden gaan als verkopen en niet als licenties, zo melden diverse bronnen. Volgens een contract dat Motown in 1993 afsloot met The Temptations (Universal werd in 2005 eigenaar van Motown), heeft de groep recht op 14 tot 16 procent van de opbrengsten van verkopen (na aftrek van verpakkingskosten). Bij licenties gaat het om 50 procent van de inkomsten, een significant verschil. Het is gebruikelijk downloads niet als verkopen maar als licenties te bestempelen en een hogere vergoeding aan de artiest te betalen. Online muziekaanbieders zijn doorgaans geen eigenaar van de muziek en zouden daarom alleen gemachtigd zijn deze aan klanten te licenseren. Daarnaast kunnen downloads op meerdere apparaten worden afgespeeld en/of gedownload, hetgeen de hogere vergoeding zou rechtvaardigen. Inkomsten uit verkopen hebben betrekking op fysieke media zoals CD's en vinyl-platen.

Universal heeft tot dusver geen commentaar gegeven.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro