Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 116 gasten en geen leden online

Aretha FranklinAretha Franklin komt met een comebackalbum. De Queen of Soul heeft de band aangehaald met haar mentor Clive Davis, met wie ze weer de studio induikt. Dat heeft de zangeres bekendgemaakt op haar zeventigste verjaardagfeest.


Franklin bracht vorig jaar haar eerste reguliere album in acht jaar tijd uit in eigen beheer, maar gaat het nu groots aanpakken. "Ik heb een contract getekend bij Clive Davis, dus ik ga weer met hem opnemen", zegt de zangeres over de 79-jarige producent en platenbaas, momenteel een van de bazen bij Sony Music.

Franklin wordt zondag 70 jaar, maar vierde haar verjaardag zaterdag in een hotel in New York, waar onder anderen ook Davis aanwezig was. "We gaan binnenkort om de tafel zitten om te praten over wat we precies gaan opnemen", aldus Franklin.

Bron: muziek.nieuws.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro