Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 269 gasten en geen leden online

Bobby WomackArtsen hebben bij soulzanger Bobby Womack darmkanker geconstateerd. Dat meldt zijn goede vriend Bootsy Collins.

De funkgitarist schrijft dit op zijn twitteraccount.
"Volgens de doktoren is in een vroegtijdig stadium darmkanker bij hem ontdekt", aldus Collins. "Hij is erg positief over zijn toekomst, we hebben samen gelachen en grapjes gemaakt aan de telefoon."


 Aanvankelijk meldde Collins dat Womack in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longontsteking. Hoewel Bobby Womack al vijftig jaar actief is in de muziekindustrie, scoorde hij in 2010 pas zijn eerste hit in Nederland als vocalist op de single Stylo van Gorillaz.

Bobby Womack was overigens wel te horen als achtergrondzanger op de nummer 1-hit Teardrops van Womack & Womack, bestaande uit zijn jongere broer Cecil en diens vrouw Linda. In juni verschijnt The Bravest Man In The Universe, een eerste nieuwe album van Bobby Womack sinds 1994.

Bron: NU 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro