Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 21 gasten en geen leden online

The Memphis Horns
The Memphis Horns met links Andrew Love

Saxofonist Andrew Love, die met The Memphis Horns een
onmis(ken)bare bijdrage leverde aan tientallen nummer 1-hits, is overleden. The Memphis Horns werden wereldberoemd met hun partijen op nummers van o.a. Aretha Franklin, Sam & Dave, Otis Redding, Isaac Hayes en Al Green.

Oorspronkelijk begonnen als een sextet, 'kromp' de bezetting geleidelijk tot een duo: Andrew Love en Wayne Jackson. Samen 'leenden' ze decennia lang hun specifieke sound aan opnames van tientallen artiesten.

Zeer herkenbaar zijn b.v. de intro's van "Hold On I'm Coming" van Sam & Dave en "Try A Little Tenderness" van Otis Redding, of de blazerspartij op "Son Of A Preacher Man" van Dusty Springfield. Ze speelden op bijna alle Stax-opnames met een blazerssectie en vormden zo een essentieel onderdeel van de Stax-sound. Later namen ze op met artiesten als Al Green, Elvis Presley, Stephen Stills, Sting, U2 en Peter Gabriel. In de late jaren '80 en '90 namen ze vier albums op met The Robert Cray Band, waarmee ze ook tourden.

The Memphis Horns droegen bij aan tientallen Grammy-winnende nummers, meer dan 50 (VS) hits en meer dan 100 top 10 noteringen. In februari 2012 wonnen The Memphis Horns zelf een Lifetime Achievement Award bij de Grammys. Het was slechts de tweede keer dat deze prijs naar sessiemuzikanten ging, de eerste was voor Motown-begeleidingsband The Funk Brothers.

Lang heeft Andrew Love hier niet meer van kunnen genieten. Love leed aan Alzheimer en overleed op 12 april 2012 op 70-jarige leeftijd.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro