Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 54 gasten en geen leden online

De Amerikaanse stad Cleveland, onder muziekfans vaak bekend als Rock 'n Roll Capital of the World, kan volgend jaar ook R&B-hoofdstad worden met de komst van de Offical R&B Music Hall of Fame Museum. Michael Jackson, James Brown en Whitney Houston zijn enkele van de sterren die geëerd zullen worden.
Andere namen die zullen toetreden zijn o.a. Aretha Franklin, The Temptations, The O'Jays, Gerald Levert, Otis Redding en The Dramatics.


Het museum wordt volgens de organisatie een in hoge mate interactieve, virtual reality belevenis voor mensen van alle leeftijden en culturele achtergronden. Doelstelling is de essentie van de Rhythm & Blues en nauwverwante muziekstromingen aan de wereld te tonen. De inauguratieceremonie zal gehouden worden op zondag 5 mei 2013 in Cleveland Ohio. Echter nog niet in de definitieve huisvesting. De organisatie heeft meerdere locaties op het oog, de meeste in en rond Cleveland. De bouw zou uiterlijk zomer 2014 moeten starten.

Een dergelijk museum had er natuurlijk al veel eerder moeten komen. Talloze eerdere pogingen een grootschalige R&B Hall of Fame op te richten mislukten echter. Deze keer lijkt het wél te gaan lukken. Het project mag rekenen op de steun van veel artiesten en betrokkenen, waaronder The Chi-Lites, de familie van James Brown en de families van veel andere overleden artiesten.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro