Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 43 gasten en geen leden online

Marvin GayeVolgens een onderzoek naar het belang van popmuziek in het liefdesleven blijkt dat vooral liedjes van Marvin Gaye goed werken om in de stemming te komen voor seks.


Dat blijkt uit onderzoek van dr. Daniel Müllensiefen aan de universiteit van Londen, in opdracht van muziekdienst Spotify.
Respondenten noemden vooral Sexual Healing van Marvin Gaye als het meest opwindende nummer, gevolgd door zijn hit Let's Get It On. Ook Barry White doet het nog altijd goed in de slaapkamer, zo blijkt.

"Het onderzoek laat zien dat de beste nummers voor verleiding in de slaapkamer over eenzelfde kwaliteit beschikken", licht dr. Müllensiefen toe. "Het zijn nummers met een groot dynamisch bereik, hoge stemmen, een zekere rauwheid in de stem en weinig vocale vibrato. Deze specifieke onderdelen zijn sterk aanwezig in nummers van Marvin Gaye." 

Bron: NU 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro