Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 144 gasten en geen leden online

Whitney HoustonNegen maanden na het overlijden van Whitney Houston verschijnt een nieuwe 'Best Of' van de zangeres. Belangrijk verschil met eerdere compilaties is de aanwezigheid van twee niet eerder uitgebrachte stukken, waaronder 'I Look To You' in een opmerkelijke duet-versie met R. Kelly.


'I Look To You', geschreven door R. Kelly, verscheen eerder als titelsong van Whitney's laatste album in 2009. De nieuwe versie, in de VS al uit als single, is een initiatief van Clive Davis, die in 1983 als baas van Arista Records Whitney ontdekte en haar carrière even zorgvuldig als succesvol lanceerde. Kort na Whitney's overlijden hoorde hij een opname van 'I Look To You' die Whitney maakte niet lang nadat ze de nicotine uit haar keel operatief had laten verwijderen. Het waren slechts twee coupletten en een refrein, maar de teruggekeerde kracht in haar stem maakte diepe indruk op Davis. Op zijn verzoek was R. Kelly graag bereid het nummer tijdens de uitvaart te zingen. De versie, met koor, was een zeer bewogen moment tijdens de plechtigheid. Davis zag het als zijn plicht aan Whitney's muzikale nalatenschap om de bijzondere opnames van Whitney compleet te maken en liet R. Kelly het ontbrekende deel inzingen, waarmee dit postume duet gestalte kreeg.


Het andere niet eerder verschenen stuk is 'Never Give Up', dat geschreven werd door Jermaine Dupri, Bryan-Michael Cox en Johnta Austin en geproduceerd werd door Cox en Dupri.

Het album bevat uiteraard haar allergrootste hits en verschijnt ook in een 2-Disc Deluxe Edition. Ook Disc 2 bevat voldoende hits en interessante stukken en is wat ons betreft dus zeker de zeer geringe meerprijs waard.

'I Will Always Love You - The Best of Whitney Houston' verschijnt officieel op 13 November in de VS en vermoedelijk al op 9 november in Nederland, zowel als digitale download als op CD.
 

Bron: Soulradio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro