Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 310 gasten en geen leden online

Marvin Gaye Trouble ManIn '71 maakte Marvin Gaye, toen al Motown's meest succesvolle zanger, het album 'What's Going On'. Met de million seller maakte Gaye óók naam als componist, muzikant en producer. In de schaduw van dit succes kreeg zijn volgende project minder aandacht: de sublieme soundtrack voor de film 'Trouble Man'.
Veel muziekliefhebbers, nog overrompeld door 'What's Going On' waren compleet verrast door het album, dat voornamelijk bestond uit instrumentale soul-jazz, rijk georkestreerd en met een voor die tijd zo kenmerkende funky ritmesectie. De soundtrack en het album waren een succes en de titelsong haalde de Amerikaanse top 10.


De dertien-in-een-dozijnfilm, waarmee dit project begon is door de massa allang vergeten. Het soundtrackalbum krijgt ter gelegenheid van diens veertigste verjaardag nu wél alle aandacht.

Universal, eigenaar van Motown, heeft het archief op z'n kop gezet en verzamelde een enorme hoeveelheid muziekopnames die voor de film werden gemaakt en voegde deze bij het oorspronkelijke album. Het resultaat is een Expanded Edition dubbel-CD, met daarop niet alleen het 13 tracks tellende originele - uiteraard geremasterde - album, maar ook 29 nooit eerder uitgebrachte opnames. Daaronder niet alleen de nodige alternatieve takes, maar ook voor het eerst de complete score zoals gebruikt in de film. Wat vele fans namelijk niet wisten, totdat enkele jaren geleden de film op DVD verscheen, was dat de gebruikte filmmuziek anders was dan op het soundtrackalbum. Nu staan beide versies op het album.

Zoals bij eerdere Marvin Gaye reissues wordt het album verkocht in een fraaie digi-pak, inclusief een 28 pagina's tellend boekje met foto's en uitgebreide verhalen door filmregisseurs Cameron Crowe en George Tillman Jr., en artiesten Lenny Kravitz, Joni Mitchell en Christian McBride.

De CD 'Trouble Man: 40th Anniversary Expanded Edition' is in de VS op 19 november verschenen. Of en wanneer het album in Nederland uitkomt is niet bekend, al zullen de fans geen moeite hebben het album via internationale internetwinkels te bestellen.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro