Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 103 gasten en geen leden online

Lenny Kravits en Marvin GayeLenny Kravitz gaat de hoofdrol spelen in een film over het leven van Marvin Gaye. De namen van o.a. Will Smith en Terrance Howard gonsden al rond maar uiteindelijk is voor Kravitz gekozen. De zanger timmert al aardig aan de weg in Hollywood en speelde al in 'Precious' en 'The Hunger Games'.
 

De film wordt geregisseerd door Julian Temple die al naam maakte met muziekdocumentaires en videoclips. Voorlopige (en nog onbevestigde) werktitel zou 'Midnight Love' zijn, de titel van Gaye's laatste studioalbum. De film richt zich dan ook vooral op de periode waarin de zanger, geplaagd door verslavingen en belastingproblemen, in Oostende (België) verbleef. Hier probeerde hij zijn leven weer op de rails te krijgen.

In artistiek opzicht lukte dit met 'Midnight Love', waarvan 6 miljoen exemplaren over de toonbank gingen en de wereldhit 'Sexual Healing'.


Heel lang heeft hij niet van het hernieuwde succes kunnen genieten: op 1 april 1984 werd hij een dag voor zijn verjaardag door zijn vader doodgeschoten.


Wanneer de film op het witte doek te zien zal zijn is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro