Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 106 gasten en geen leden online

jacksons_nightoftheproms_2012
Foto Novum / Bart van der Putten

Ze zijn al ver boven de 50 jaar, maar aan energie hebben The Jacksons nog niets ingeboet. Vrijdag waren de vier heren in Nederland voor een optreden in Ahoy Rotterdam, tijdens Night of The Proms. De soulzangers wisten het publiek, dat voornamelijk bestond uit veertigers, moeiteloos op te zwepen.


Night of The Proms is al jaren een succesvol concept: gevestigde artiesten uit verschillende hoeken van de muziekindustrie bundelen hun krachten voor een concertreeks door Europa. Vrijdag was Rotterdam aan de beurt, met als hoogtepunten The Jacksons, Anastacia en Glennis Grace. De avond werd ingeleid door onder meer symfonieorkest Il Novecento, harpist Remy van Kesteren en a-capellaband Naturally 7.

Dat het publiek voornamelijk interesse in de hoofdacts had bleek uit de hoeveelheid camera's en telefoons die de lucht in gingen zodra die hun entree maakten. Glennis Grace bracht een cover van Euphoria, van de Zweedse Songfestivalwinnares Loreen, ten gehore en natuurlijk haar hit Afscheid. Ook Anastacia trok een paar van haar klassiekers uit de kast, als I'm Outta Love en Left Outside Alone.

De artiesten in uiteenlopende genres wisselden elkaar in hoog tempo af, waardoor de show soms als een wat onsamenhangend geheel overkwam. Zodoende was het na de klassieke intermezzo's voor de hoofdacts niet altijd makkelijk het publiek mee te krijgen met hun uptempo hits. Aan het enthousiasme lag het echter niet. De stemgeluiden van Grace en Anastacia stonden als een huis en de dames zochten vaak interactie met het publiek.

Toch barstte Ahoy pas echt uit zijn voegen toen The Jacksons als slotact het podium betraden. De heren brachten een eerbetoon aan hun overleden broer en kregen met hits als Can You Feel It, Blame It on The Boogie en Michaels Don't Stop 'Till You Get Enough het publiek moeiteloos uit de stoel. De heren mogen dan al op leeftijd zijn, hun energie spatte van het podium.

The Jacksons hebben er duidelijk nog altijd plezier in om op het podium te staan en dat enthousiasme sloeg over op het publiek. De broers gaven met hun optreden een swingend slot aan Night of the Proms, waar de aanwezigen de mannen zeer dankbaar voor waren.

Bron: muziek.nieuws.nl / Novum 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro