Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 107 gasten en geen leden online

Jermain Jackson en Andre RieuHet was nog even spannend of het allemaal door zou gaan, maar een nieuwe ontmoeting tussen Jermaine Jackson en André Rieu gaat er definitief van komen. Dat vertelt zoon Pierre Rieu in De Telegraaf.

Na de jaarwisseling is het zover. "Jermaine komt in januari naar Maastricht om met mijn vader aan de slag te gaan. Dat wordt hartstikke spannend."


Eind november was de eerste ontmoeting tussen de broer van Michael Jackson en onze eigen walsenkoning. "Hij bleek al meer met klassieke muziek gedaan te hebben en was benieuwd naar het werk van mijn vader", zegt Pierre. "Daarom kwam hij lunchen en luisteren. De week erna kwam hij terug, nu met zijn broers. Dat was een geweldig leuke, luchtige ontmoeting."

Wat de uitkomst van de ontmoeting precies gaat zijn, kan Pierre niet zeggen. "Of het klassiek of pop gaat worden, is nog niet duidelijk. Ik vermoed dat Jermaine zich gaat richten op de muziek van André. Jermaine lijkt me een heel lieve, gevoelige man die naar mijn mening een prachtige stem heeft. Het kan nog alle kanten opgaan in de studio. Wie weet wordt het wel een mooie mix van stijlen waar Jermaine en mijn vader op uitkomen."

Bron: Telegraaf  / De stad Amersfoort

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro