Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 203 gasten en geen leden online

Richard StreetHet is natuurlijk toeval, maar vandaag overleed nóg een zanger van de Temptations nadat wij vorige week berichtte over Damon Harris.
Richard Street , lange tijd lid van de Temptations , is overleden in Las Vegas op 70-jarige leeftijd na een korte ziekenhuisopname. Street was een steunpilaar in de Temptations tijdens de jaren 1970 en '80 en was de leadzanger van een aantal grote hits. Hij had een veelzijdige stem die prachtig klonk tesamen met de stemmen van Dennis Edwards en Damon Harris.


Street speelde een belangrijke rol bij het succes van de groep, 22 jaar lang, en wordt gekenmerkt in hits als 'Papa Was a Rolling Stone ',' Heavenly', 'Aiming At Your Heart' en 'Hey Girl ( I Like Your Style)'.  Street verliet de groep in 1993 als gevolg van een meningsverschil met oprichter Otis Williams. Hij ging aan de slag als solo zanger en als onderdeel van zijn eigen Temptations tribute groep.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro