Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 576 gasten en geen leden online

Bobby RogersSoulzanger Bobby Rogers is op 73-jarige leeftijd overleden. De medeoprichter van Motowngroep The Miracles, die al enige tijd ziek was, overleed zondagochtend in zijn woning in Detroit.

"Weer is een soldaat in mijn leven gesneuveld", liet The Miracles-frontman Smokey Robinson weten in een verklaring. "Bobby Rogers was mijn broer en een hele goede vriend." Volgens de Amerikaanse krant The Detroit News overleed hij aan complicaties als gevolg van diabetes.


The Miracles scoorden hits als Shop Around, You've Really Got a Hold on Me, The Tracks of My Tears en The Tears of a Clown. De groep werd vorig jaar opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Rogers was toen al te ziek om de ceremonie bij te wonen.

Bron: muziek.nieuws.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro