Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 67 gasten en geen leden online

Bobby SmithBobbie Smith, één van de oprichters van de Spinners is op 76 jarige leeftijd overleden. De Spinners werd opgericht in 1954 toen ze heren nog op school zaten op de Ferndale High School in Michigan.

De groep heette eerst The Domingoes maar veranderde de naar in 1961 in The Spinners. In 1963 kregen ze een contract bij Motown maar werden nauwelijks bekend. In 1971 vertrokken ze bij de label en kregen een contract bij Altantic Records waar de successen niet uitbleven.


Bobbie James was nog steeds actief bij de groep, dat zijn ook nog Herny Fambrough en James Edwards toen de groep werdt opgericht. Waaraan Bobbie is overleden is nog niet bekend gemaakt.

Bron: diverse media, waaronder  disco.skynetblogs.be

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro