Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 71 gasten en geen leden online

Chaka KhanChaka Khan wordt opgenomen in Apollo Theaters Hall of Fame. Het legendarische theater in New York viert de gebeurtenis op 10 juni met een gala, waar onder anderen Patti LaBelle en Mary J. Blige optreden ter ere van de 60-jarige funksoulzangeres.

Soullegendes als Aretha Franklin en Stevie Wonder viel de eer eerder ten deel. Ook Michael Jackson en Lionel Richie werden opgenomen in Apollo Theaters Hall of Fame.


Chaka Khan is bekend van hits als I'm Every Woman, I Feel for You en Ain't Nobody. De opbrengst van het gala ter ere van haar gaat naar onderwijs- en sociale projecten. 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro