Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 197 gasten en geen leden online

Soul, funk en disco zijn tijdloos, maar met twee opmerkelijke singles hoog in de hitlijsten bereikt deze sound nu weer breder én nieuw publiek. Een door Chic's Nile Rodgers gecoproduceerde single breekt records en muzikaal genie Pharrell Williams is betrokken bij beide singles.


Blurred Lines
Eind maart verschijnt 'Blurred Lines' van Robin Thicke. Labelbaas Pharrell Williams, bekend van N.E.R.D. en productieduo The Neptunes schrijft, zingt en produceert mee en is verantwoordelijk voor de beat: een funky 70's groove gebouwd rond samples van Marvin Gaye's hit 'Got To Give It Up'. Waar velen het als heiligschennis beschouwen om samples te gebruiken van een grootheid als Marvin Gaye, durven Thicke en Williams dit aan - en belangrijker: komen er moeiteloos mee weg. De single, waar ook rapper T.I. nog op te horen is, haalt de hitlijsten in vele landen, waaronder een nummer één notering in Nederland en Nieuw-Zeeland. De belangstelling voor Robin Thicke's nog te verschijnen zesde studioalbum is gewekt en Pharrell onderstreept maar weer eens zijn kwaliteiten.

Get Lucky
Drie weken later komt 'Get Lucky' uit, de eerste single van Daft Punk's eveneens nog onverschenen album 'Random Access Memories'. Guy-Manuel de Homem-Christo and Thomas Bangalter van het electro-duo willen de luisteraar op het nieuwe album onder andere mee terug nemen naar de sound van Nile Rodgers en Bernard Edwards (ook Donna Summer-producer Giorgio Moroder werkt mee aan het album). Rodgers schrijft en produceert mee en speelt slaggitaar op 'Get Lucky'.

Pharrell Williams remixte met The Neptunes al eens voor Daft Punk ('Harder, Better, Faster, Stronger') en bood spontaan zijn diensten aan toen hij hoorde dat het duo met Nile Rodgers, een belangrijke inspiratiebron voor Pharrell, aan het werk was. Samen werkten ze aan twee stukken voor het album, waaronder dus 'Get Lucky'.

Record
Kort na het verschijnen verbreekt 'Get Lucky' het record voor meest gestreamde nummer binnen één dag bij muziekdienst Spotify. Een week later staat de single hoog in de hitlijsten in diverse landen met nummer één noteringen in zeven landen waaronder Nederland.

Of dit het begin is van een echte soul/disco revival is nog de vraag. De twee nummers hebben in ieder geval alles mee om bij de grootste zomerhits van 2013 te gaan horen.

Bron: www.soulradio.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro