Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 90 gasten en geen leden online

GiovancaNa haar debuutalbum "Subway Silence" (2008) en opvolger "While I'm Awake" uit 2010 brengt Giovanca op 20 september haar derde album "Satellite Love" uit. Een warm, soulvol album waarin Giovanca's muzikale roots en liefde voor haar favoriete muzikale tijdperk: the 70's doorklinken.
Giovanca beschrijft het als een reis door tijd, gedachten en ritmes, Alice in Wonderland, of beter nog Dorothy in The Wiz. Van de ene wereld in de ander, van de ene vibe naar de ander.


Een nieuwe, eigen sound geïnspireerd door het vintage geluid van haar geboortejaar 1977 en de jaren daaromheen: "The golden era of soul, latin, jazz, space and funk". Om terug te gaan naar die vibe, maar met de bagage van nu, werkte Giovanca samen met producerteam Nelson & Djosa waar ze al jaren mee bevriend is.

Satellite love: we leggen alles vast, alles is traceerbaar, alles kan in kaart worden gebracht. Eén druk op de knop en je hebt weer een fragment van je leven gepost. "We live and love through Satellite."

Op het album zijn onder andere harpiste Lavinia Meijer, dwarsfluitist Ronald Snijders, vibrafonist Frits van Landesbergen en een live band van internationale gastmuzikanten te horen. Met credits als Thundercat, Esperanzah Spalding, Paquito d'Rivera, Dee Dee Bridgewater, Amy Winehouse en Alicia Keys.

"Satellite Love" komt in augustus uit in Azië en is vanaf 20 september verkrijgbaar in de Benelux en de rest van Europa. Het album verschijnt ook in de US.

Bron: Soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro