Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 189 gasten en geen leden online

michael-jackson-xscapeBijna 5 jaar na zijn overlijden is Michael Jackson weer terug in de top van de wereldwijde albumlijsten met het postume album 'Xscape'. In veel landen is het album onlangs binnengekomen in de top 3 van de albumlijsten. Dit ondanks de - zeker voor Michael Jackson - wat mindere ontvangst bij fans en critici.


In de VS kwam 'Xscape' binnen op de tweede plaats van de Billboard 200, nadat The Black Keys hun fans opriepen massaal hun album 'Turn Blue' te kopen om 'Xscape' van de eerste plaats te houden. Ook in Nederland staat het album op nr. 2 van de albumlijst, begrijpelijkerwijs op afstand gehouden door The Common Linnets. Ook een tweede plaats voor Jackson in Duitsland, Italië, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland. In Canada en Schotland haalde het album de week na release (nog) 'slechts' een derde plek, maar in Australië, België (zowel Vlaanderen als Wallonië), Denemarken, Frankrijk, Ierland, Spanje, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk prijkte 'Xscape' op de eerste plaats.

Aanjager van het album is de aanstekelijke single 'Love Never Felt So Good'. 'Xscape' bevat maar liefst drie versies van het stuk: de originele demo uit 1983 en twee bewerkingen. Waarbij de duetversie met Justin Timberlake vrijwel unaniem door critici wordt geprezen, dit in tegenstelling tot het volledige album dat wereldwijd er gemiddeld met een zesje vanaf komt. De originele versies werden immers destijds al 'niet goed genoeg' bevonden voor release. En bij de bewerkingen is er logischerwijs veel kritiek op de productie. Jackson ging zeker met z'n tijd mee, ook in de keuze van producers. Toch kun je je afvragen of de bewerkte nummers op de plaat net zo geklonken zouden hebben als de King of Pop nog geleefd zou hebben. Die kritiek treft vrijwel het hele album, met uitzondering dus van de Jackson/Timberlake versie van 'Love Never Felt So Good'.

Toch scoort de single tot nu toe minder goed in de wereldwijde singlelijsten. Hoogstwaarschijnlijk doordat de echte fan allang het hele album fysiek heeft aangeschaft op CD of vinyl-LP.

Bron: soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro