Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 78 gasten en geen leden online

Bobby WomackSoulzanger Bobby Womack is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn platenlabel bevestigd. De doodsoorzaak van de Amerikaanse zanger is niet bekend.

Hij scoorde hits met nummers als Lookin' For A Love, That's The Way I Feel About 'Cha en Woman's Gotta Have It.

Womack begon zijn carrière in de jaren zestig. Samen met zijn broers vormde hij de band The Valentinos. Zij brachten in 1964 het nummer It's All Over Now uit. Een maand later brachten de Rolling Stones hun versie van het nummer uit en scoorden er een wereldhit mee.

Na het uiteenvallen van de band speelde hij gitaar op verschillende albums, onder meer op het bekende album Lady Soul van Aretha Franklin. Ook werkte hij samen met Sam Cooke, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Ray Charles, Dusty Springfield en Wilson Pickett.

Hall of Fame


In 1968 bracht Womack zijn debuutalbum Fly me to the Moon uit, waarna hij nog enkele succesvolle albums uitbracht. Na 1974 ging het bergafwaarts met zijn carrière. In 1981 ging het weer beter toen hij het nummer If You Think You're Lonely Now uitbracht. Vlak voor zijn dood was hij bezig met het opnemen van een nieuw album.

De zanger had al langere tijd gezondheidsproblemen zoals diabetes, kanker en de eerste verschijnselen van Alzheimer. Ook kampte hij met een drugsverslaving. In 2009 werd Bobby Womack opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 2012 bracht hij na tien jaar weer een een album uit. Bobby Womack zou op 19 juli in Paradiso in Amsterdam optreden.

Bron: NOS 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro