Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 107 gasten en geen leden online

Smokey and friendsSmokey Robinson werkt aan een nieuw album, "Smokey & Friends". De singer-songwriter en Motown-legende brengt hierop een selectie uit zijn eigen composities en laat zich bijstaan door o.a. John Legend, Mary J Blige en Cee Lo Green.
Het album verschijnt op Verve Records en is in de VS op 19 augustus beschikbaar. Internationale release data zijn nog niet bekend.


De 'vriendenlijst' op de tracklisting voor "Smokey & Friends" is indrukwekkend. Robinson laat zich bijstaan door oude vrienden als James Taylor, Elton John, Aerosmith's Steven Tyler, Sheryl Crow, en Mary J. Blige, én grote hedendaagse artiesten als John Legend, John Mayer, Miguel, Aloe Blacc, JC Chasez, Cee Lo, Ledisi en Jessie J. Samen grijpen ze terug op favoriete songs uit Robinson's ongeëvenaarde catalogus met hits die hij schreef voor zijn soloplaten, Motown-groep The Miracles, of anderen waaronder Marvin Gaye en The Temptations. De productie is in handen van Randy Jackson.

De carrière van Smokey Robinson, ooit door Bob Dylan 'Amerika's grootste nog levende poëet' genoemd, omvat vier decennia met hits. Hij ontving talloze awards, waaronder twee Grammy's, de Grammy Living Legend Award en de National Medal of Arts Award van de President van de VS. Hij is ook opgenomen in de Rock 'n' Roll Hall of Fame en de Songwriters' Hall of Fame.
Robinson groeide op in Detroit, Michigan en formeerde The Miracles terwijl hij nog op (high) school zat. Het was de eerste vocale groep die Berry Gordy toeliet bij Motown. Hun single "Shop Around" werd de eerste R&B singles no. 1 hit voor Motown. The Miracles domineerden de R&B scene gedurende de jaren '60 en vroege jaren '70. Behalve voor The Miracles schreef Robinson ook voor andere Motown-artiesten. Tussen 1961 en 1988 was hij vicepresident van Motown.

Bron: soulradio.nl 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro