Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 531 gasten en geen leden online

isaac-hayes-unvaultedDe in 2008 overleden Isaac Hayes liet een oeuvre van zo'n 30 albums na. Wie dacht dat daar niet veel meer toe te voegen was heeft het mis: zijn familie is een grote hoeveelheid unreleased materiaal aan het opknappen.
Isaac Hayes was acteur, zanger, maar bovenal componist, muzikant en producer. Zijn discografie bevat 26 singles, 22 studio albums, 3 live albums en 5 soundtracks. Door de jaren heen heeft Hayes echter aan nog veel meer projecten gewerkt, waarvan veel materiaal onuitgebracht in de kluis terechtkwam.


Veel van dit materiaal produceerde Hayes voor zijn eigen label Hot Buttered Soul en werd nooit uitgebracht, vermoedelijk door het faillissement in 1976 van Hayes. Dit was weer de nasleep van het bankroet (twee jaar eerder) van Stax Records, het label waarop Hayes' bekendste werk én bestverkochte Stax-album 'Shaft' verscheen. Ook zijn opnames gevonden waaraan jazz-trompettist Donald Byrd meewerkte en soulzanger Major Harris (beiden ook overleden).

De familie heeft Isaac Hayes Enterprises opgericht, een project om zijn nalatenschap te eren. Hun taak, onder leiding van zoon Isaac Hayes III, is om de vele tapes met honderden onuitgebrachte opnames te restaureren, digitaliseren en uiteindelijk uit te brengen, zo meldt Billboard. Hayes III heeft materiaal beluisterd met een select gezelschap muzikanten en producers, die zwaar onder de indruk waren, en staat open voor nog meer luistersessies. De mogelijkheid bestaat de muziek te licenseren aan anderen, al is hij daar zeer terughoudend in. Het gaat er hierbij om de muziek onder de aandacht te brengen van het (nieuwe) publiek op een manier die recht doet aan het oorspronkelijke materiaal en de muzikale nalatenschap.

Bron: soulradio 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro