Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 347 gasten en geen leden online

Big Bank Hank van Sugarhill Gang
Big Bank Hank / credits: Getty Images

Big Bank Hank, de rapper van de Sugarhill Gang die met 'Rapper's Delight' een van de eerste hiphopnummers ooit maakte, is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat bevestigde David Mallie, de manager van de twee andere groepsleden Wonder Mike en Master Gee aan het magazine Rolling Stone.
Rolling Stone roemt Big Bank Hank - zijn echte naam is Henry Jackson - als 'de meest spetterende en kleurrijke stem op 'Rapper's Delight' uit 1979'. Het magazine wijst erop dat de single 'de muzikale ambassadeur van de rap was en bijna in zijn eentje de hiphopcultuur van de vervallen straten in South Bronx naar de rest van Amerika en verder bracht'.


'Triest te horen dat onze broer overleden is', zeggen Wonder Mike en Master Gee op de website van Rolling Stone. 'Wij drie schreven muziekgeschiedenis met 'Rapper's Delight'. We zullen ons altijd herinneren dat we de wereld rondreisden en we het publiek uit zijn dak lieten gaan. Rust in vrede, Big Bank.'

Vijfendertig jaar nadat 'Rapper's Delight' werd uitgebracht, bestaat er overigens nog altijd discussie of de plaat technisch gezien wel het eerste opgenomen hiphopnummer ooit is, schrijft Rolling Stone. Ook wordt het nog steeds overschaduwd door controverse, omdat de Sugar Hill Gang voornamelijk uit New Jersey afkomstig was en schatplichtig was aan de in de Bronx geboren Grandmaster Caz.

Bron: Algemeen Dagblad 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro