Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 131 gasten en geen leden online

Discolegende Giorgio Moroder brengt volgend jaar lente voor het eerst in dertig jaar tijd een nieuw soloalbum uit. Voor zijn langverwachte album werkte hij samen met onder anderen Britney Spears, Sia en Kylie Minogue, meldt Billboard maandag 17 november j.l.


Om zijn nieuwe album luister bij te zetten, heeft de 74-jarige Italiaan de eerste clip alvast online gezet. De titel is 74 Is the New 24. "Voor dancemuziek doet het er niet toe waar je woont", zegt hij over de nieuwe track. "Het maakt niet uit wie je vrienden zijn. Het maakt niet uit of je 74 bent of 24. 74 is de nieuwe 24!"

Moroder maakte halverwege de jaren zeventig Donna Summer tot een discowereldster met zijn productie I Feel Love en Love to Love You Baby. In de jaren tachtig maakte hij furore met zijn elektronische muziek. In 2013 maakte hij zijn comeback met een onverwachte rol in Daft Punks megahit Random Access Memories, waarna hij de smaak weer te pakken kreeg. Zo remixte hij onlangs het nummer I Can't Give You Anything but Love van Lady Gaga en Tony Bennett en Coldplay's Midnight.

Bron: nieuws.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro