Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 57 gasten en geen leden online

Jimmy RuffinEr ontvallen ons geregeld muzikale soulhelden van vroeger. 
Jimmy Ruffin, die een essentieel onderdeel van het Motown's hitmachine was in de jaren '60 en vroege jaren '70 met nummers als "What becomes of a Brokenhearted" en "I've Passed This Way Before" is overleden op de leeftijd van 78 in een ziekenhuis in Las Vegas, na een lange ziekte. Hij maakte ook deel uit van een muzikale familie, aangezien hij de broer was van de legendarische Temptations zanger David Ruffin. In 1980 scoorde hij nog een wat bescheidener hit met Hold on to my love.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro