Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 63 gasten en geen leden online

Winfred LovettDe legendarische Winfred "Blue" Lovett, oprichter en bas-zanger van The Manhattans is overleden. Een halve eeuw hebben we kunnen genieten van zijn composities en z'n warme stem. Zijn dood komt slechts een paar dagen na de dood van mede-oprichter Sonny Bivins. Ik herinner me dat ik als primeur "Kiss and Say Goodbye" draaide in de Soulshow en meteen aanvoelde dat het een wereldhit zou worden. Zijn stem over het intro is onvergetelijk.
Blue werd 74 jaar...... Let's just kiss....

Ferry Maat

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro