Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 297 gasten en geen leden online

Percy SledgeDe Amerikaanse soulzanger Percy Sledge is vandaag op 73-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat heeft zijn manager laten weten, melden de BBC en Amerikaanse media.

Hij is vooral bekend geworden met emotionele soulliederen, zoals When a Man Loves a Woman en My Special Prayer.


Sledge werkte nog als verpleger in een ziekenhuis, toen hij in het begin van de jaren zestig optrad als lid van de soulgroep Esquires Combo. When a Man Loves a Woman (1966), zijn eerste single als solozanger, was door hemzelf geschreven. Het werd een nummer één-hit in de Verenigde Staten en Canada.

Later bracht hij behalve My Special Prayer (1969) nummers uit als Love Me Tender en Take Time to Know Her. My Special Prayer stond in 1969 vijf weken lang nummer 1 in de top 40. Vijf jaar later verscheen hetzelfde lied nog eens in de top 40. Toen reikte het niet verder dan de derde plaats.


In de jaren zeventig nam de populariteit van Sledge af. I'll be Your Everything (1975) was zijn laatste internationale hit. Wel werden zijn optredens tot in de jaren negentig druk bezocht. Een van de landen waar hij veel concerten gaf, was Nederland.

Bron: Powned / ANP

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro