Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 65 gasten en geen leden online

Ben E KingDe R&B- en soulzanger Ben E. King, vooral bekend van de hit Stand By Me, is op 76-jarige leeftijd overleden.

King begon zijn carrière aan het eind van de jaren vijftig met de groep The Drifters. Daarmee produceerde hij onder andere de nummers There Goes My Baby en Save The Last Dance For Me.

Maar zijn grootste hit was Stand By Me, die in de Verenigde Staten in 1961 de top 5 behaalde. In Nederland staat het nummer al ongeveer vijftien jaar in de Radio 2 Top 2000. Het nummer is ontzettend vaak gecoverd, door onder meer Bruce Springsteen, U2 en John Lennon.

Eerder dit jaar heeft de Library of Congress in Washington het nummer in de nationale collectie opgenomen. "Kings gezang zorgde ervoor dat dit liedje een klassieker werd", luidde de verklaring.

Bron: NU 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro