Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 50 gasten en geen leden online

Nathalie Cole - UnforgettableZangeres Natalie Cole, de dochter van jazzlegende Nat King Cole, is op 65-jarige leeftijd overleden.

De artieste cancelde in oktober een serie concerten om gezondheidsredenen. In 2008 werd bij haar de diagnose hepatitis C vastgesteld. Een jaar later kreeg Natalie een nieuwe nier.
De zangeres vermoedde dat ze de leverziekte 30 jaar eerder al had opgelopen door drugsgebruik, en daarnaast had ze ook vaak hartproblemen. Ze overleed donderdag in een ziekenhuis in Los Angeles aan hartfalen.


Natalie zong als meisje van zes al mee op een kerstalbum van haar beroemde vader en startte met optreden toen ze 11 was. Ze won in 1975 twee Grammy Award, o.a. voor 'beste nieuwkomer'. Ze was vooral bekend van nummer als Inseparable, This will be en het virtuele duet Unforgettable. Dat zong ze in 1991 samen met haar vader, die in 1965 overleed.

Ze was drie keer getrouwd en laat een zoon achter.

Bron: Telegraaf 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro