Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 46 gasten en geen leden online

aretha-franklinAretha Franklin neemt samen met Stevie Wonder, Lionel Richie en Elton John een nieuw album op. De nieuwe plaat verschijnt in januari 2018 en telt waarschijnlijk tien of elf nummers.

De soulzangeres blijft bij haar besluit niet meer op tournee te gaan en het rustiger aan te willen doen.


Haar laatste album dateert alweer uit 2014 en was getiteld Aretha Franklin Sings the Great Diva's. De plaat bevatte een aantal klassieke songs van vrouwelijke artiesten, gezongen door Franklin. Een titel voor het nieuwe album heeft de 'Queen of Soul' nog niet. "Ik werk aan een paar dingen. Ik denk dat er tien nummers op de nieuwe plaat komen. Misschien elf", zegt ze tegen Billboard.

De 75-jarige Franklin zegt dat ze wel van plan is om nummers te blijven schrijven en opnemen, ondanks dat ze in februari aankondigde met pensioen te gaan. "Al dat reizen en vliegen is na 54 jaar best vermoeiend", aldus de zangeres.

Aretha Franklin behoort tot een van de meest succesvolle artiesten ooit. De souldiva verkocht liefst 75 miljoen platen gedurende haar loopbaan en won achttien Grammy Awards.

Bron: NU.NL

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro