Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 31 gasten en geen leden online

Bunny SiglerWalter "Bunny" Sigler, een zanger, liedjesschrijver en producent, die geholpen heeft om 'The Sound of Philadelphia' te creëren in de jaren zeventig, is overleden.
Zijn advocaat, Lloyd Zane Remick, zei dat Sigler vrijdag in zijn huis buiten Philadelphia aan een hartaanval stierf. Hij was 76.
Sigler werkte samen met Kenny Gamble en Leon Huff in het ontwikkelen van een genre dat ziel, funk en grote bandstijlen combineerde met zijn weelderige hoornsensembles en gladde zang.


Gamble zei dat Sigler een van de meest getalenteerde liedjesschrijvers en producenten was waar hij ooit mee bezig was geweest en 'belangrijker nog, hij was als familie voor ons'.

Als performer was Sigler bekend om dergelijke hits als "Let the Good Times Roll & (Feel So Good)."

In een interview van 2008 met National Public Radio zei Gamble dat hij, Huff en Sigler, ook een aantal vocalen speelde op basis van hun liedjes, waaronder de hit "If You Don’t Know Me by Now", opgenomen door Harold Melvin & the Blue Notes.

Zijn carrière duurde decennia lang en bevatte o.a. samenwerkingen Patti LaBelle en Jay-Z.

Sigler "bracht zijn leven door zijn talenten te gebruiken om liefde en vreugde voor anderen te brengen en daarvoor zijn we allemaal dankbaar!" zegt Patti LaBelle via Twitter.

Remick zei dat hij tot op het einde werkte, en zoveel liedjes en muziekvideo's op zijn YouTube-kanaal plaatste, zelfs als hij langdurig gezondheidsproblemen had.

Hij laat zijn vrouw, Martha, en twee kinderen na.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro