Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 109 gasten en geen leden online

Clive DavisClive was achtereenvolgens de "baas" bij Columbia Records, Arista Records, RCA en J Records en is op dit moment op 85-jarige leeftijd nog altijd chief creative officer bij Sony Music Entertainment. In de op 3 oktober 2017 bij Apple Music verschenen documentaire, "Clive Davis: The Soundtrack Of Our Lives" komen artiesten als Alicia Keys, P-Diddy, Paul Simon, Carlos Santana, Babyface en eerder genoemde Aretha Franklin aan het woord. Geroemd wordt Davis' gave om zowel 'corporate executives' als artiesten te vriend te houden. Letterlijk zelfs: "Clive heeft echt een zwak voor artiesten. Dat komt allemaal voort uit de oprechte liefde voor muziek", aldus Patti Smith.


In de documentaire wordt getoond hoe 'de man met de Gouden Oren' werkt met onder meer Janis Joplin, Bruce Springsteen, Earth, Wind & Fire, The Kinks, The Grateful Dead, Jennifer Hudson en Alicia Keys, en zich opwerkt tot één van de meest gerespecteerde en succesvolle muziekmensen ooit. Veel aandacht is er ook voor de wijze waarop Davis Whitney Houston onder zijn hoede nam.

De documentaire is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie uit 2013. In september 2017 verscheen ook een album (dubbel-CD) met muziek van de uiteenlopende acts waar Clive Davis mee werkte.

Bekijk de trailer:Bron: www.soulradio.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro