Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 50 gasten en geen leden online

Warren "Pete" MooreWarren "Pete" Moore, een origineel lid van de legendarische Motown-zanggroep de Miracles , stierf zondag op 78-jarige leeftijd.

Motown-oprichter Berry Gordy bevestigde de dood van Moore in een verklaring. Er werd geen doodsoorzaak verstrekt.


"Ik ben diep bedroefd om te horen over het overlijden van Warren 'Pete' Moore, een goed mens en gewaardeerd lid van de familie Motown, 'zei Gordy. "Pete was een origineel lid van mijn allereerste groep, de Miracles, hij was een inspirerend persoon met een prachtige basstem achter de zachte, kenmerkende leadzang van Smokey Robinson en was co-schrijver bij verschillende hits van Miracles."

Een jeugdvriend van Robinson was Moore, groeide op in Detroit, hij en Robinson vormden een zanggroep terwijl ze allebei op de middelbare school zaten. Met Moore als baszanger stond de groep bekend als de Five Chimes en de Matadors voordat ze tekenden bij Gordy's Motown-zijtak Tamla in 1959. Ze veranderden kort daarna hun naam in Miracles.

Moore diende als co-schrijver bij veel van de singles van Miracles, waaronder hun klassieke "The Tracks of My Tears" ( nummer 50 op Rolling Stone 's lijst met 500 beste liedjes ), "Ooo Baby Baby" ( nummer 266 ), "My Girl Has Gone "and" Love Machine ", evenals hits van Motown-artiesten zoals Marvin Gaye (" Is not That Peculiar, "" I'll Be Doggone ") en the Temptations '(" Since I Lost My Baby "). Moore produceerde ook de Miracles '"Here I Go Again" en "Baby Baby Do not Cry."

Nadat Robinson in 1971 de Miracles verliet, bleef Moore bij de groep tot hun ontbinding in 1978. In 2012 werd Moore naast de Miracles opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

"Een heer, een liefhebbende echtgenoot, een toegewijde vader en een loyale vriend, we hebben allemaal van hem gehouden en zullen hem missen," voegde Gordy eraan toe.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro