Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 55 gasten en geen leden online

Mary J. BligeMary J. Blige speelt in de indrukwekkende nieuwe Netflix-film 'Mudbound'. Haar acteerprestaties in de film zijn al bekroond met awards en nominaties en er is zelfs de nodige 'Oscar-buzz'. Blige nam ook de song 'Mighty River' op voor de film.


Mudbound is een emotioneel drama dat zich afspeelt kort na de Tweede Wereldoorlog. De film verteld het verhaal van twee mannen die terugkeren van de strijd en aan de slag gaan op een boederij in het landelijke Mississipi. De ongebruikelijke vriendschap die tijdens de oorlog tussen de twee is ontstaan vormen een grote uitdaging voor hun omgeving waar racisme en uitbuiting aan de orde van de dag zijn.

De film werd voor het eerst vertoond tijdens het Sundance Film Festival in januari 2017 waar het grote indruk maakte. Direct werd 'Mudbound' gezien als Oscar-kanshebber, wat zeker bijzonder zou zijn gezien de grote ophef over de tot nu toe overwegend witte Oscars. De film heeft immers een gemengde cast en werd geregisseerd door een zwarte vrouw, Dee Rees. De film behaalde al snel de nodige awards en nominaties voor zowel Blige (Breakthrough Actress), regisseur Rees, als de cast (Breakthrough Ensemble), dus het ligt voor de hand meer te verwachten.

Netflix zag het potentieel, kocht de rechten en laat de film 17 november in première gaan.

Onderdeel van de soundtrack is de song 'Mighty River', dat Mary J. Blige schreef met Raphael Saadiq en Taura Stinson.

Bron: soulradio.nl

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro