Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 81 gasten en geen leden online

Anita BakerSinger/songwriter Anita Baker, bekend van hits als 'Sweet Love' en 'Body And Soul' heeft op nieuwjaarsdag via een tweet haar afscheidstoernee aangekondigd. Baker, die eind januari 60 wordt, twitterde vorig jaar al dat er geen nieuw album komt en ook geen tour. Op dat laatste komt ze dus nu terug.


De tour start in maart in de VS. Slechts enkele data zijn bekend. Ook is nog niet bekend of de tour andere werelddelen zal aandoen. Wel hintte de zangeres erop het podium te zullen delen met andere grootheden.

Baker's sound is een geraffineerde mix van Soul, Jazz en Blues. Een volwassen eigen stijl waarmee ze niet alleen veel succes had bij de fans, maar ook anderen inspireerde. Artiesten als Kendrick Lamar en Lalah Hathaway lieten al eens weten beinvloed te zijn door Anita Baker. Producer Michael J. Powell, waarmee ze de succesvolle albums 'Rapture', 'Giving You The Best That I Got' en 'Compositions' maakte, noemt haar uniek en een icoon. Die unieke eigen stijl leverde Baker maar liefst 8 Grammy's, 5 platina en 1 gouden album op in de VS. In Nederland haalden 'slechts' 1 single en 3 albums de lijsten. Toch heeft ze ook hier een trouwe aanhang en waren haar songs jarenlang goed vertegenwoordigd op de playlists van diverse radiostations.

Bron: Soulradio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro