Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 178 gasten en geen leden online

James Ingram is op 66-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Dat heeft zijn goede vriendin en collega Debbie Allen via Twitter bekendgemaakt. De r&b- en soulzanger leed al langer aan kanker.

De zanger werd in de jaren tachtig in Nederland bekend door het duet Yah Mo B There dat hij samen met Michael McDonald zong. De twee wonnen voor dat nummer in 1985 een Grammy Award.

In 1982 had Ingram ook al een Grammy Award gewonnen. Hij was ook betrokken bij de benefietsingle We Are the World.

Ingram zong ook nog bekende duetten met Linda Rondstadt, Dolly Parton, Anita Baker en Patti Austin met wie hij de hit Baby, Come To Me maakte.

Bron: NU.NL

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro