Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 74 gasten en geen leden online

Los Angeles - Motown-songschrijver en -producer Norman Whitfield is dood. Hij overleed dinsdag op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van suikerziekte.

Whitfield schreef een reeks nummers die klassiekers werden, zoals 'I heard it through the grapevine', 'Papa was a rolling stone' en 'War'.

GrapevineNorman Whitfield


Veel nummers schreef Whitfield samen met Barrett Strong, maar hij werkte ook met Eddie Holland. Ook minder bekende prachtnummers als 'Smiling faces sometimes', waarmee de groep Undisputed Truth in de VS een hit had, waren van Whitfields hand.
In de door Billboard opgestelde top honderd van succesvolste singles van de afgelopen vijftig jaar, die vorige week verscheen, staat 'I heard it through the grapevine' in de uitvoering van Marvin Gaye op 65.

Gladys Knight

Gaye nam het nummer in 1968 op. Gladys Knight and the Pips hadden er het jaar daarvoor al een hit mee. Ook Creedence Clearwater Revival had een hit met het nummer.
'Too busy thinking about my baby', waarmee Gaye in 1969 een hit had, was eveneens van Whitfield.

The Temptations

Voor The Temptations schreef Whitfield niet alleen 'Papa was a rolling stone', maar ook onder andere Ball of confusion (that's what the world is today)' en 'Cloud Nine'. Een willekeurige greep uit de rest van het Whitfield-songbook: 'Needle in a haystack', Can't get next to you' en 'Car Wash'.

Dat laatste nummer, uit de gelijknamige film uit 1976, verscheen niet bij Motown, maar bij Whitfield Records, het label dat Whitfield na zijn vertrek bij Motown oprichtte.


bron: Nu.nl

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro