Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 176 gasten en geen leden online

Allerlaatste uitzending van Ferry Maat's 'Soulshow' bij Radio Veronica


Naarden, 12 december 2008


Aanstaande zaterdag, 13 december, is de laatste 'Soulshow' met Ferry Maat. Na 36 jaar stopt de Radio Veronica-DJ met zijn legendarische programma dat het grote publiek bekend maakte met Soul, Funk en R 'n' B. Het programma van Ferry Maat heeft geschiedenis geschreven en is bekroond met vele prijzen. In 2007 won Ferry nog een Marconi Oeuvre Award van Broadcast Press Hilversum. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. Gedurende de 'Soulshow' die tussen 19.00 en 21.00 uur te horen is bij Radio Veronica zal Ferry de luisteraars voor de laatste keer verrassen met de beste Soulshow-platen ooit gemaakt. Daarnaast is er een beroemde Amerikaanse artiest te gast in de Radio Veronica-studio en zijn aanwezigheid zal niet onopgemerkt blijven…
Ferry Maat
Ferry Maat en zijn 'Soulshow' vormen een begrip, niet alleen voor luisteraars, maar ook binnen radioland. De 'Soulshow' bestaat sinds 1972 en wist al snel een grote groep trouwe luisteraars aan zich te binden. Ferry Maat inspireerde met zijn programma veel producers en dj's als Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren die nu alledrie tot de wereldtop van dj's behoren. Ferry Maat was de eerste dj die een Gouden Harp kreeg. Deze vakprijs werd in 2006 aan hem toegekend voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Na deze prijs volgden er nog meer waaronder de Marconi Oeuvre Award. In april van dit jaar werd Ferry Maat ook nog eens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Radio Veronica-DJ Ferry Maat blijft iedere werkdag te horen met 'Maat in de Middag' dat tussen 13.00 en 16.00 uur wordt uitgezonden bij het station met de beste 80’s & 90’s hits.
'Mister Soulshow' Ferry Maat: "De beslissing was moeilijk, maar nu 't zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj's, besef je dat 't allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren 'Soulshow' bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de 'Soulshow'. Vanaf januari kan ik me dan volledig op 'Maat in de Middag' concentreren, want stoppen met radio?? .....NEVER!!".

 

Bron: Radio Veronica .

 

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro