Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 364 gasten en geen leden online

Soulliefhebbers opgelet! Soulzanger Ryan Shaw geeft deze maand weer een aantal optredens in Nederland. Hij start op 17 november in Metropool te Hengelo, gevolgd door Paard van Troje te Den Haag, Mezz te Breda en Patronaat te Haarlem, om af te sluiten op 22 november in Tivoli te Utrecht.


Ryan ShawJe zou het misschien niet zeggen, maar Ryan Shaw is pas 29. Zoals het een soulzanger betaamt, zat hij als kleuter al in een kerkkoor. Op zijn debuutalbum This Is Ryan Shaw (2007) staan zowel uptempo soulnummers als echte ballads.

 

Na This Is Ryan Shaw brak hij met zijn platenmaatschappij en richtte zijn eigen label op. In maart 2010 kwam zijn tweede album It Gets Better uit via zijn eigen label FORM Records. Shaw werd tijdens zijn ingelaste optreden tijdens Pinkpop 2010 enthousiast ontvangen door het Nederlandse publiek.

 

Bron: muziek.nl

 

www.thisisryanshaw.com

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro