Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 184 gasten en geen leden online

larry_grahamBasgitarist Larry Graham en zijn band doen tijdens hun Europese tournee ook Nederland aan. In april treedt de 63-jarige funklegende met zijn band Graham Central Station onder meer op in 013 in Tilburg, Watt in Rotterdam en Paradiso in Amsterdam.

 

Dat kondigde een woordvoerder van QG Enterprise, de Europese agent van Larry Graham en Graham Central Station, zondag aan.

De toer begint op 16 april in Antwerpen en gaat langs Parijs, Tilburg (19 april), Rotterdam (20 april), Amsterdam (21 april), Kopenhagen, Helsinki en Londen.


Larry Graham begon zijn carrière als bassist en zanger in de band Sly & the Family Stone, waar hij voor het eerst zijn innovatieve slaptechniek liet horen. In de jaren zeventig richtte hij zijn eigen band Graham Central Station op, in de jaren tachtig had hij een solocarrière.

 

Prince

Van 1998 tot 2001, en in de jaren daarop incidenteel, trad Graham op met Prince. Hij maakte deel uit van New Power Generation, de begeleidingsband van Prince.

Ook in Nederland trad Graham op met Prince, in 1998 in zowel Ahoy in Rotterdam als de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Bron: NU en ANP

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro