Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 74 gasten en geen leden online

Voor deze aflevering zijn rollerskates gewenst, want deze week komt de show live vanuit de Firato , waar de menigte massaal met dé hype van dat moment onder hun voeten verschijnen. En vergeet ook niet de neon verlichte spiraaltjes die je om je hoofd kon dragen..

Kas van Iersel doet verslag vanaf de rollerskate dansvloer terwijl Ferry met enig angst en beven zich zo'n 15 meter boven de menigte verheven (hé dat rijmt) verbaast over het feit dat er na een uur uitzending nog geen één plaat is overgeslagen.

Dat betekent ongestoord -en wederom in hoge kwaliteit- genieten van o.a. Deodato, Peaches & Herb, Melba Moore en de enige nieuwkomer in de Disco Action Top 20, de formatie News uit Nederland.

Helaas een nonstop opgenomen anderhalf uur tape, waardoor op 2 nummers na het optreden van American Gipsy er niet op staat. Fijne band was dat...

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro