Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 62 gasten en geen leden online

De aflevering van 16 september 1982 komt vanaf de Discoh '82 beurs in de Expohal te Hilversum, alwaar de live uitzendingen van die dag worden voortgezet.
Eerdere uitzendingen die dag kwamen vanaf de Firato.

In deze aflevering aandacht voor de nieuwe Kool & The Gang LP, The Limit komt binnen in de USA Billboard top 100 -dit was tevens de eerste commercieel gereleasde remix opdracht voor Ben Liebrand- , zo ook Eddie Murphy met 'Boogie Butt'... een tekst die absoluut niet kon in die tijd -al zegt Ferry er niets over vreemd genoeg- en een groot gedeelte van de show is voor live optredens...

Als eerste Sharon Browne die 2 nummers doet, en het einde van de show is een extra lang optreden van Thunderstorm, de (voornamelijk) nederlandse band die -ondanks soms hilarisch Engels van de zanger- een lekker optreden verzorgen.

Het optreden is extra lang omdat het bonus materiaal wat de week erop werd uitgezonden hier bij aan geplakt is.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro