Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 366 gasten en geen leden online

Vandaag voor de verandering weer eens een live concert in de Soulshow traditie. Deze keer is de eer aan The Reddings die in 1983 dit live concert gaven.

The Reddings is in 1980 opgericht door de zoons van soul legende Otis Redding, Dexter en Otis II en hun neef Mark Locket.

Hun grootste hit was Remote Control in 1980 van het album The Awakening.reddings

De Bas solo uit het nummer The Awakening part 1 is een veel gecoverde solo. Les Claypool van de rock band Primus gebruikt deze solo regelmatig maar er is maar een persoon die hem het beste uitvoert en dat is natuurlijk de bedenker Dexter Redding.

 

Dit concert komt uit eigen collectie en is zoals gewoonlijk weer geremastered door Foefur.

Veel luisterplezier. 

 

  • Het concert is hier te vinden 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro