Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 260 gasten en geen leden online

In de uitzending van 12 augustus 1982 aandacht voor de nieuwe Jermaine Jackson LP, hoort Nederland voor 't eerst 777-93-11 van The Time en zijn de nieuwe Billboard binnenkomers midtempo te noemen.

Helaas zijn de Disco Action Top 20 binnenkomers gewist op deze tape (K.I.D., Narada Michael Walden, Kool & The Gang) en ook het Trammps interview is verdwenen, maar genoeg resterend materiaal in deze aflevering om zeker te checken!

Morris Day and the Time

Klik hier om deze uitzending te downloaden. 

 

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro