Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 134 gasten en geen leden online


De uitzending is gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten. De Tros deed een Amerikaanse dag op Radio 3 met veel hamburgers en zo. Deze Soulshow is van tevoren opgenomen in de studio van DJ Emperor Rosko (a.k.aMike Pasternak) in de Woodland Hills bij Hollywood. Ferry moest eigenlijk met een technicus werken maar besloot 't toch maar zelf te doen - dat was een heidense klus (kijk maar eens naar de foto van de studio op de site van Rosko; die is vrij recent dus je kunt je voorstellen hoe het er uit zag...) Rosko was een bekende dj die werkte voor o.a. Radio Caroline South, Radio Monte Carlo en Radio One (BBC).
Hij had een aparte stem (een soort Wolfman immitatie) en bracht vroeger ook doorgemixte LP's uit wat redelijk uniek was voor de jaren 70; een soort drive-in show op plaat. Tegenwoordig verkoopt hij programma's aan diverse zenders. Rosko is de zoon Hollywood Signvan de beroemde filmregisseur Boris Pasternak. Zijn broer (Peter Pasternak) werkte voor Motown in L.A. en kreeg het voor elkaar dat Ferry de studio van Rosko kon huren omdat Rosko ergens in Europa was op dat moment.
De show was niet live maar werd op dinsdag opgenomen. De crew van de KLM kist kwam de tapes in het hotelletje, The Sunset Marquis (toe maar......), ophalen en die gingen, "in hands of purser" zoals dat heet, in de cockpit mee naar Amsterdam waar ze ruim een uur voor de uitzending opgepikt werden. Het heeft een haartje gescheeld of alles was voor niks gemaakt. The Sunset Marquis werd in die tijd regelmatig bezocht door beroemde artiesten; Rod Stewart heeft er ooit nog eens een clip opgenomen bij het zwembad.

Muziek in deze uitzending van ondermeer Ashford & Simpson, Junior, Temptations en Jermaine Jackson, die tevens langs komt in de studio voor een babbel net als Rose Royce.

Een belangrijke mijlpaal en hoogtepunt in deze uitzending is het nummer Hollywood van Maynard Ferguson dat eigenlijk vanaf deze uitzending DE Soulshow tune is.

Alarmschijf is voor Kim Wilde met 'View From A Bridge' en Nova uit Nederland staat op nr. 1 in de top 40 met 'Aurora'

In december 2005 is deze uitzending ook als eens op de site verschenen maar Foefur heeft de tapes nogmaals onderhanden genomen en heeft een nog betere versie weten op te leveren.

 • Klik hier om deze uitzending te downloaden.     


Klik hieronder om ook de playlist te zien.


playlist eerste uur:

 1. George Duke - Shine on
 2. Temptations - Standing on the top
 3. Patrice Rushen Forget me nots
 4. Junior - Mama used to say
 5. War - You got the power
 6. Xavier - Work that sucker to death
 7. Ronnie Dyson - Foreplay
 8. Linda Clifford - Don't come crying to me
 9. George Benson - Never give up the good thing
 10. Interview met Jermaine Jackson
 11. Jermaine Jackson - Paradise in your eyes
 12. Maynard Ferguson - Hollywood

 

 

playlist tweede uur:

 1. Temptations - Money is hard to get
 2. T-Connection - Party night
 3. The Whispers - Emergency
 4. Interview met Michal Moore (Bassist Rose Royce)
 5. Rose Royce - Best love
 6. Bobby Caldwell - Jamaica
 7. Ashford & Simpson - Street corner
 8. Barkays - Freaky behaviour
 9. Skyy - Let's celebrate
 10. Shalamar - A night to remember
 11. Richard Dimples Field - It ain't one thing
 12. Jeffrey Osborne - I really don't need no light
 13. Maynard Ferguson - Hollywood

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro