Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 51 gasten en geen leden online

De platen kraken iets meer dan normaal -hoewel de digitale herbewerking de ergste spetters eruit heeft gehaald- want Ferry heeft z'n platentas op de grond laten vallen, met rondvliegende platen als gevolg.
Niet het enige probleem, in de US heerst noodweer (sneeuw) waardoor het vliegtuig met de laatste import helaas niet is gearriveerd.
De Disco Action Top 20 verwelkomt Imagination en The Jones Girls en naast die twee platen hoor je verder o.a. AM/FM, Deniece Williams, Delegation en tracks van de nieuwe LP van Patrice Rushen.
En verder de vraag hoe live de livetrack van The Ramsey Lewis Band is...

  • Klik hier om deze uitzending te downloaden.     
The Jones Girls

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro