Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 222 gasten en geen leden online

Donderdagavond heeft Ferry Maat uit handen van de burgemeester van Huizen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Daarnaast heeft hij het eerste exemplaar van de cd ‘Soulshow Top 100’ in ontvangst genomen. Ferry Maat is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft deze Koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege het feit dat hij gekwalificeerd kan worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en een of meerdere opvallende prestaties heeft geleverd Soulshow

Top 100-cd

Naast het lintje, ontving Ferry Maat van Frans-Willem van Gils, burgemeester van de gemeente Huizen, het eerste exemplaar van de ‘Ferry Maat’s Soulshow Top 100-cd’ die is uitgebracht naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de ‘Soulshow’. Dit werd afgelopen jaar in oktober gevierd bij Radio Veronica met de ‘Soulshow Top 100’.

Ferry Maat: "Ik ben vereerd met deze onderscheiding en ik had het echt niet verwacht dat ik dit zou ontvangen. Ik ben blij verrast!"

 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro