Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 261 gasten en geen leden online

Op 10 april vindt het event ‘CLASSICS IN SOUL ’ van Ferry Maat plaats in de Ahoy in Rotterdam. Het evenement brengt een feestelijke ode aan het 35-jarig jubileum van het succesvolle radioprogramma de 'Soulshow' van Ferry Maat. Diverse Soulshow-artiesten als Incognito en George Duke zullen tijdens dit event optreden.Ferry Maat - credits: Radio Veronica/ Daniel J. Ashes.

Ferry Maat organiseert op 10 april aanstaande hét Soulshow-event van het jaar: ‘CLASSICS IN SOUL ’. Op deze avond verzorgen bekende internationale Soulshow-artiesten als The Trammps, George Duke, Mark King (Level 42), Incognito, Howard Hewett (Shalamar) en Louis Johnson (Brothers Johnson) optredens in de Rotterdamse Ahoy. Maar ook Nederlandse artiesten als Berget Lewis en Idols-finalisten Nikki, Nathalie en Charlene zullen daar hun opwachting maken.

Het Beste Uit de Soulshow Top 100-cd
Op 10 april verschijnt ook de 5 cd-box ‘Het Beste Uit de Soulshow Top 100’. Deze 5 cd-box laat nummers horen uit ‘de Soulshow Top 100’ die afgelopen najaar werd uitgezonden bij Radio Veronica in verband met het 35-jarig bestaan van ‘de Soulhow’.

 

Ferry Maat
Ferry Maat en zijn ‘Soulshow’ vormen een begrip, niet alleen voor luisteraars, maar ook binnen radioland. Hij is de man die meer dan een generatie dj's heeft geïnspireerd. Voor zijn verdiensten ontving hij het afgelopen jaar diverse prijzen en awards, waarvan de belangrijksten; de Gouden Harp (uitgereikt door BUMA Cultuur) en de Marconi Oeuvre Award 2007 (radio-vakprijs). De 'Soulshow' met Ferry Maat bestaat ruim 35 jaar en is nu iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te horen bij Radio Veronica.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro